Matkaviestinten ja tukiasemien vaikutus ihmiseen ja terveyteen

Mobiili ja terveys -sivusto jakaa puolueetonta, tutkittua tietoa mobiililaitteiden vaikutuksista. Sivustolla kerrotaan kansantajuisesti, miten mobiiliverkot toimivat, miten sähkömagneettiset kentät vaikuttavat ihmiseen ja miten matkapuhelinten ja tukiasemien radiotaajuuksien käyttöä valvotaan. 

Sivuston koostamisessa ovat olleet mukana:

Nokia
Nokian missio on yksinkertainen: Connecting
People. Tavoitteenamme on valmistaa upeita mobiilituotteita, joiden avulla miljardit ihmiset ympäri maailmaa voivat nauttia enemmän kaikesta, mitä elämä tarjoaa.
Ideoita. Energiaa. Jännitystä. Mahdollisuuksia. Nykypäivän liikkuvassa maailmassa kaikki tuntuu olevan mahdollista - ja juuri sehän meitä innostaa nousemaan sängystä ylös joka päivä.
DNA
DNA Oy on valtakunnallinen tietoliikenneoperaattori, joka tarjoaa puhe-, data-, mobiili- ja digi-tv-palveluita. Lisäksi DNA tuottaa palveluoperaattoreiden käyttöön valtakunnallisia verkko- ja tietoliikennepalveluita.
Digita
Digita Oy vastaa maanpäällisistä valtakunnallisista televisio- ja radio-ohjelmien lähetys- ja siirtoverkoista sekä radio- ja televisioasemista Suomessa. Digita toteuttaa maanpäällisen radio- ja televisioverkon digitalisoinnin ja kehittää vuorovaikutteisten digipalveluiden tekniikkaa. Digita tarjoaa myös muita palvelujaan, erityisesti langattomien tietoliikenneverkkojen suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa kaikkialla Suomessa.
Elisa
Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys, joka tarjoaa suomalaiseen elämään viihtyvyyttä ja liiketoimintaan tuottavuutta online- ja ICT-palveluilla. Elisa on vastuullinen yritys, jonka juuret ja perimä ovat Suomessa. Päätoimipiste sijaitsee Helsingin Pasilassa. Alueelliset toimipisteet ulottuvat aina Lohjalta Kemijärvelle. Yritys investoi vahvasti Suomeen ja siten Elisassa pääsee tekemään työtä, jolla on vaikutusta lähes jokaisen suomalaisen arkeen. Elisan perusarvot kaikessa liiketoiminnassa ovat asiakaskeskeisyys, vastuullisuus, uusiutuminen ja tuloksellisuus. 
Sonera
Sonera tarjoaa tietoliikenne- viestintä- ja televisiopalveluja kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille Suomessa. Soneralla oli vuoden 2010 lopussa 4,3 miljoonaa kiinteän ja matkaviestinverkon liittymäasiakasta. Soneran palveluksessa työskentelee 4 600 henkilöä, ja yhtiö toimii noin 50 paikkakunnalla ympäri Suomea. Sonera on osa TeliaSonera-konsernia, joka toimii Pohjoismaissa, Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla Venäjä ja Turkki mukaan lukien, sekä Espanjassa.
Finnet
Finnet-liitto on alueellisten puhelinyhtiöiden keskusjärjestö. Sen tarkoituksena on edistää puhelinyhtiöiden kehitystä ja yhteistoimintaa sekä valvoa niiden etua. Liitto hoitaa puhelinyhtiöiden yhteistä liiketoiminnan kehittämistä, markkinointia, koulutusta ja tiedottamista sekä tietopalvelua. Finnet-liittoon kuuluu 27 puhelinyhtiötä, jotka työllistävät noin 2 100 henkilöä.
Nokia Siemens Network
Nokia Siemens Networks B.V. on Nokia Oyj:n ja Siemens AG:n puoliksi omistama yhteisyritys, joka suunnittelee ja valmistaa tietoliikenneverkoissa käytettäviä laitteita ja ohjelmistoja. Nokia Siemens Networks toimii noin 150 maassa ja sen palveluksessa on noin 74 000 henkilöä. Suomessa yhtiöllä on henkilökuntaa noin 7 000, joista on pääkaupunkiseudulla noin 3 800, Oulussa noin 2 200 ja Tampereella vajaa 1 000. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 14 mrd. euroa (2010: 12,6 mrd. €). Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Saksassa, Kiinassa ja Intiassa
Nokia

Digita
DNA
Elisa
FiCom
Finnet
Microsoft
Nokia Networks
Teknologiateollisuus
Telia

 

Lähteet:
Säteilyturvakeskus
TTL
WHO - EMF project
Mobile Manufacturers Forum
EMF-neuvottelukunta